Why choose Vinoos?

A few good reasons…

VINOOS neemt haar verantwoordelijkheid. We zetten ons in om de negatieve impact op de wereld en de mensen om ons heen te verminderen. En je verbinding met de ander te versterken. Doe goed, verbindt via Vinoos! Mooi, waardevol en verantwoordelijk gaan hand in hand.

Wij nemen je mee langs onze missie en standpunten:

Inclusive Society

Mireille Reuling, oprichter van VINOOS, is moeder van drie kinderen. Een tweeling en een jongetje. Hij is geboren met 28 weken. Daardoor heeft hij een beroerte gehad en kan hij zijn benen niet gebruiken. Hij is een geweldige, mooie jongen in een rolstoel. Heel sociaal en hartelijk. Door deze situatie heeft Mireille besloten om haar hele verpakkings-, fulfillment- en hout productieproces te laten uitvoeren door mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Deze mensen worden vaak vergeten, maar wij geloven in hen. We willen een positieve verandering in de samenleving brengen. We ontmoeten deze inspirerende mensen overal. Nu hebben zij ook het gevoel dat ze erbij horen. Een kleine stap voor ons, is een grote stap voor hen. We maken hen gelukkig door ze onderdeel te laten zijn van ons verhaal en ontwerp. Prachtig.

People first
Wanneer je geeft met aandacht, ontstaat er echte verbinding. Bij Vinoos draait het meer om het collectief, dan om de individu. We bouwen vanuit de rijkdom van mensen zelf, en steunen en werken samen met sociale werkplaatsen, minderheidsgroepen en andere vrouwelijke ondernemers.

Ons team gelooft heilig in het aangaan en versterken van banden. Het zoeken naar de kwaliteiten van mensen, want je bent zoveel meer dan we aan de buitenkant zien. Mensen blij maken. Zo geven we verschillende soorten mensen een kans om met ons mee te werken en te denken.

We werken al jaren met trots samen met Houtgenoten en Scalabor

Houtgenoten
Houtgenoten betrekt jonge mindervaliden bij hun houtproducties. Ze zorgen voor ervaring, plezier, productieve activiteiten en vaardigheden. Ze zijn trots op het maken van onze producten en hun werk is werkelijk prachtig!

Scalabor
Ieder met een eigen verhaal, maar allen verbonden. Wij zijn er trots op dat al jaren met zoveel liefde onze Vinoos producten met de hand worden verpakt. De aandacht waarmee men onze producten verpakt is tot in detail zichtbaar. Mensen voelen zich zeer waardevol en daar worden we blij van!

Vinoos is in 2022 en 2023 genomineerd voor inclusief ondernemer van het jaar!

Ik zal altijd die drijvende kracht blijven en anderen inspireren zodat meer mensen een kans krijgen.

MIREILLE

Handmade

Er komt niets in de buurt van wat wij doen. Wij zijn een uniek geschenk label geïnspireerd door de wijnfles. Al onze producten worden gemaakt in verse, kleine batches. Onze beide collecties, The Real Wine Gums en The Real Wine Soaps, zijn handgemaakt.

Voor onze Wine Jewellery collectie werken we samen met twee Nederlandse glasateliers om prachtige upcyclede kralen te maken van oude wijnflessen. Vinoos verzorgt de overige productiefasen met de hand in hun atelier in Arnhem en maakt van elk stuk een prachtig verpakt eindproduct.

Sustainability

Minimale ecologische voetafdruk
De Real Wine Soap collectie wordt gemaakt volgens de koud proces methode. Ze zijn 100% biologisch, plasticvrij en niet getest op dieren. Al onze verpakkingen zijn gemaakt van papier met een FSC-label; duurzaam ongebleekt papier. Het FSC-certificaat garandeert dat de bomen die voor de productie worden gebruikt, opnieuw worden geplant. We willen onze ecologische voetafdruk tot een minimum beperken en ervoor zorgen dat het verpakkingspapier dat we gebruiken op verantwoorde wijze wordt ingekocht en geproduceerd. Wij geloven in producten die mensen verbinden en tegelijkertijd de persoonlijke impact op de planeet verkleinen.

Composteerbare verpakkingen hospitality concept
Voor ons hospitality concept zijn we onlangs overgestapt op een composteerbare verpakking voor onze tiny winys. Zo kunnen we je een verse gum serveren, zonder plastic te gebruiken!

Upcycled Wine jewellery – message from a bottle
Geïnspireerd door de pure schoonheid van oude wijnflessen zag oprichtster Mireille Reuling een kans voor een zinvoller bestemming. In dit upcyclingproces werken we samen met twee Nederlandse glasateliers (Glasatelier Ravenstein en Strides Kreatief Abbekerk) om prachtige kralen te maken voor onze unieke sieradencollectie ‘The Colours of Wine’.

Local

Vinoos is een Nederlands concept. We verminderen de impact op het milieu door kortere productieketens. We geven prioriteit aan het betrekken van materialen van lokale leveranciers. De Real Wine Gum collectie is 100% Nederlands. We steunen kleine bedrijven, vrouwelijke ondernemers en zelfs de lokale wijngaard.

Our vineyard
Sinds september 2022 heeft Vinoos haar eigen wijnstokken op Wijngoed Mariëndaal te Oosterbeek. Hierdoor gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om fysiek betrokken te zijn bij het (be)leven in de wijngaard en het maakproces van wijn. Op deze wijze kan Vinoos nog meer betekenis gaan geven aan de verbindingen die wijn maakt: van oorsprong tot product.
Dit resulteerde eerder al in een eigen Nederlandse wijn:
Rosé Cabertin. Duurzaam, biologisch en 100% lokaal.

Gemaakt uit de Souvignier Gris druivenoogst van 2022 ontstond een schat van pure gelukzaligheid: Souvignier Gris Brut. Deze Nederlandse Brut is fijn zacht van smaak. De bruisende bubbels dansen op de tong terwijl het een verscheidenheid aan subtiele fruit aroma’s toont met finesse.

Proef en beleef de magie in het veld en de passie die we hebben voor het verbinden van mensen.

MIREILLE 

Vegetarian

De Real Wine gum collectie is veganistisch, glutenvrij en alcoholvrij.
De Real Wine zeep collectie is 100% plantaardig, we voegen grondstoffen van de hoogste kwaliteit toe, biologische plantaardige oliën, klei, berghoning, essentiële oliën en planten die geselecteerd zijn vanwege hun heilzame eigenschappen.

 

More than a Wine gift

Vinoos hoopt mensen te inspireren en een betekenisvolle eerste stap te zijn in het delen van meer momenten samen. Onze producten zullen uw klanten doen verwonderen en een geweldige ervaring creëren voor de mensen van wie ze houden.
Het draait allemaal om het maken van herinneringen!