Story

HET OPENEN VAN DE FLES ALS INSPIRATIE

Wanneer je een fles opent, wil je dat niet alleen doen. De kurk uit z’n huls trekken staat gelijk aan het startsein voor gezelligheid – en eindeloos filosoferen. Een goede wijn delen is de deur openen voor goede gesprekken, het delen van verhalen. Of de drank nu zuur of zoet is: wijn is een geweldige metgezel. Hoe waardevol is dat! Daarom besloten we om dit wijnmoment in een nieuw concept te gieten. Hoe zouden we wijn eetbaar kunnen maken, zodat er een uniek proeverijtje ontstaat voor iedereen? Verpakt als een kleine gift, waarmee we eenzelfde betekenisvol moment kunnen creëren en geven aan een ander? Iets dat heerlijk smaakt, 100% Nederlands is en geproduceerd met de beste kwaliteit?

Uiteindelijk ontstond The Real Wine Gum. Een attent en fantastisch cadeau voor de wijnliefhebbers in je leven. Of een creatief idee om bij je vriend(in) achter te laten als hint: “Hoe gaat het met je? Ik mis onze gesprekken, je nachtelijke levensinzichten, onze domme grappen. Snel wijn doen?”

“Taking wine to a whole new level.“

2013 – DE START

Vinoos werd in 2013 opgericht door drie ambitieuze zakenvrouwen. Zij hadden allen een soortgelijk pad afgelegd in de financiële wereld en waren ook succesvol in andere ondernemingen. Visie, netwerk, ondernemerschap, creativiteit en ziel zijn waarden die bij hen hoog in het vaandel staan.
Mireille Reuling kreeg een briljant idee tijdens haar 2e studie op de Kunstacademie in Amsterdam. Het ontstond uit haar dagelijkse wijn ritueel. “Hoe mooi zou het zijn al we wijn eetbaar kunnen maken? Dat we dat relaxte en gezellige gevoel van die eerste slok omzetten naar een echte eetbaar wijnproeverijtje? Wie verlangt er niet naar die avonden die je samen met vrienden op de bank doorbrengt, nippend aan een wijntje? Ik wilde die ervaring van die eerste slok oproepen, maar dan zonder daadwerkelijk te drinken. Een proeverijtje voor iedereen!” Dit werd het startpunt voor de vele tasty producten die volgden op de tijdlijn van Vinoos.

“Eindelijk kun je dat relaxte wijnmoment, alleen of met vrienden, altijd en overal creëren door een winetasting met eetbare wijn. The Real Wine Gums zijn er!”
– Founder en ontwerper Vinoos Concept, Mireille Reuling

Het starten van Vinoos was zeker geen vanzelfsprekendheid, want het ontwikkelen van een verfijnd eetbaar wijnmoment vergt veel tijd en kwalitatief goede ingrediënten. Dat laatste was een vereiste. Dit resulteerde in hoge kosten, die we gelukkig, door onze jaren bij de bank, als buffer achter de hand hadden.

Wereldwijd houden veel mensen van wijn. Dat gaf goede perspectieven. Echter deze liefhebbers zijn vaak gehecht aan het ‘drinken’ ervan, dus het grootste risico was dat een ander product binnen dit segment niet geaccepteerd zou worden. Toch wilden we een positieve verandering in de wijn- en gift branche op gang brengen. De markt was gelukkig rijp voor verandering en het concept kreeg al snel veel positieve aandacht. The Real Wine Gum won namelijk direct de European Columbus Award met deze fantastische nieuwe ervaring die de proever verrast en doet verwonderen. Binnen 3 maanden lag het product in De Bijenkorf en in alle KLM vliegtuigen. Het verhaal was begonnen..

 

“De gummies ruiken en smaken precies als wijn, alsof je net een slokje hebt genomen..

BELEVING MIDDELS JE ZINTUIGEN

Knallen met die kurk! Eindelijk kun je dat ontspannen wijnmoment overal en op elk moment opnieuw creëren met een eetbare wijnproeverij, alleen of met vrienden. Ons concept intensiveert de perceptie van wijn door het in een nieuwe eetbare vorm te gieten. Tijdens het proeven van een winegum ontmoeten je zintuigen elkaar: ervaar de treffende geur, hun zachte aanraking op je tong, de verbazingwekkende smaak (wijn!), en een afdronk die lekker blijft hangen in je mond. Al onze smaken zijn volledig vegetarisch, gluten en alcoholvrij en hullen zich in een hoogstaand jasje.

Unieke aroma’s in de Vinoos Collectie
Je hoeft absoluut geen wijnkenner te zijn om te vallen voor onze unieke winegums. Na jaren van ontwikkelen en perfectioneren van de beste aroma’s en smaken, proef je nu je favoriete wijn, zomaar in eetbare vorm. Ze zijn bijzonder en ook heel erg lekker. Ontdek onze winegums, geïnspireerd door het boeket in je wijnglas!

ChardonnayFleurig & Fruitig
Sauvignon BlancGroen & Fruitig
Grand Cru – Botanisch & Fleurig
MerlotAards & Fruitig
Rosé WineFruitig & Lange afdronk
Sparkling RoséFruitig & Sprankelend
Sparkling Shiraz – Fruitig & Verfijnd

We zullen altijd bezig blijven met het perfectioneren en uitbreiden van dit not-so-basic-wijnconcept, omdat we vinden dat iedereen in de wereld hiervan moet weten. Allemaal met een mooie, lange afdronk. Wie wil dat niet proeven?

ONZE TOEKOMSTPLANNEN

Wij combineren duurzaamheid met een mooie verpakking
Stijl en duurzaamheid mogen niet ten koste gaan van elkaar. Wij geloven in producten die mensen aanspreken en tegelijkertijd de persoonlijke impact op de planeet verminderen. We kiezen daarom voor milieuvriendelijker verpakkingsmateriaal.

Onze producten worden verpakt in ongebleekt papier en we kopen lokaal in. De hele collectie wordt alleen in Nederland gemaakt en geproduceerd. Dus maak de winegums met een gerust hart onderdeel van je vriendschappen, diners, zakelijke geschenken of kantoor.

Handgemaakt & gezond
We zijn ons bewust van de gezonde levensstijl die zich ontwikkelt in onze manier van eten en drinken. Bedrijven hebben daar een belangrijk aandeel in. Daarom ontwikkelen wij in ons atelier ook een handgemaakte, gezonde en duurzame winegum. Deze variant bevat zeewier en vezels. Dat is niet alleen lekker, maar ook nog beter voor mens en milieu.

Coming Soon – Ons nieuwe label

De afgelopen twee jaar hebben we met een aantal toffe creatieven gewerkt aan een nieuw, bijzonder product: alcoholische edibles in samenwerking met internationale merken als Laphroaig en Bobby’s Gin. Dit moet je meemaken!

Fragmentastes is een avontuurlijk merk dat handgemaakte alcoholische edibles produceert. Unieke verleidelijke smaken van de beste kwaliteit in verrassende internationale recepten. Deze producten worden gemaakt door een internationale community van creatieve professionals die jou helemaal meenemen in het verhaal van Schotse whisky, Schiedamse gin, Japanse whiskey – en nog veel meer unieke smaken. Met de grootste aandacht voor herkomst voel je bij het proeven de natte wind in je haren en staan je zintuigen direct op scherp. Eén hapje van deze edibles storten je in de meest persoonlijke verhalen van onze wereld.

Binnenkort beschikbaar – Wordt vervolgd…

“Taste invites reflection”

VOLTAIRE